Worstel jij met je gevoelens? Twijfel je over je geaardheid? Wil je eens babbelen? Contacteer onthaal@hijzijzo.be.

Startpagina

< terug >

Titure tu patulae recubans sub tegmine fagi...

release: 2010

Terwijl jij Titurus, je neervlijt onder ‘t breedgebladerd beukendak
dwalen m’n gedachten ‘effe’ t’rug in de tijd.

‘k Ben geen sportfanaat, maar toch vertoefde ik toen een stondje, ‘verderkijkend’, mee in de professionele kleedkamers van ‘first-class’ voetbalspelers. De reporter-ten-dienste, stelde enkele vragen aan de dienstdoend woordvoerder van de winnende thuisspelers.

‘t Alziend cameraoog verkreeg, haast achteloos, zicht op rondstruinende ploeg-makkers die in de achtergrond deden wat je doet in een kleedkamer. En sommigen repten zich in hun ‘bare’ bast en dito kont naar de douches.

Een shot later zitten we zelfs allemaal samen gangbanggewijs in de jacuzzi te stoeien terwijl de spits, die gescoord had, een magnum ‘champoeper’ laat spritzen. De voorzitter blikt tevreden t’rug op ’t geslaagde seizoen en betrekt àlle spelers in zijn dankwoord om ‘t behaalde resultaat.

Lees ik toch wel in de krant zeker dat tweederde van deze ‘heren van stand’ niet willen dat ‘andere’ profvoetballers ‘zo’maar zouden meespelen in ’t eerste klasje. “Of misschien toch wel,” zou één van hen zich haast excuserend gezegd hebben, “als ze zich maar ‘discreet’ opstellen en zich ‘gedragen‘.”

Word ik, misschien, voortaan toch maar beter een ‘discreet’- blanke- vlaming’ op ’t terrein van de werkvloer? Voetbal, een feest?… maar niet voor ieder, ander!

Als ie maar geen voetballer wordt, ze schoppen ’m misschien halfdood ….